Soundjourneys

SoundhealingWat is soundhealing?


Soundhealing of klankhealing is het terug in balans brengen van lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel onevenwicht door middel van trilling en klank.


Klank wordt gebruikt voor genezing (heling), voor relaxatie (diepe ontspanning), meditatie en transformatie.


Er wordt gebruik gemaakt van krachtige hulpmiddelen als stemvorken, boventonen in stem en instrumenten (gong, klankschalen, gongdrum, monochord enz.) en energiewerk.  Bachbloesems kunnen deze therapie aanvullen.Waarom genezen met klank?


Soundhealing is een van de oudste vormen van genezing. Denk maar aan de Native Americans en de Aboriginals met hun ratels, trommels, fluiten, didgeridoo's...  .


Alles is trilling en trilling is klank. Alles in het universum heeft zijn eigen trillingsfrequentie die niet altijd door het menselijk oor is waar te nemen: planeten, de aarde, stenen,  planten, dieren, mensen, organen enz.


Zo produceren bijvoorbeeld onze hersenen, als we ons actief concentreren en op de buitenwereld gericht zijn, 14 tot 38 trillingen per seconde (Herz of Hz). Dit noemt met Bètagolven.

Zit je ontsannen in de zetel dan produceren je hersenen Alfagolven: 8 tot 14 Hz. Thetagolven komen voor tijdens de remslaap en tijdens diepe meditatie en Deltagolven tijdens de diepe slaap.


Op deze manier heeft ons hebben ons lichaam met zijn energieveld en de chacra's hun eigen specifieke trilling.

Door traumatische ervaringen, shock, langdurige stress, enz. kan ons trillingsniveau uit balans geraken. We voelen ons aanvankelijk moe en leeg. Als deze toestand te lang aanhoudt worden we ziek.


De meeste ziektes beginnen in één van de subtiele lichamen (etherisch, emotioneel, mentaal of spiritueel). Onze negatieve gedachten, emoties en denkpatronen christaliseren in ons energetisch veld en werken zich naar binnen toe. Ze manifesteren zich als fysieke kwalen in het lichaam, ons meest dichte electromagnetische veld.


Geluid en trilling zijn in staat om deze kristalisaties van mogelijk schadelijke energie op te lossen lang voordat ze het fysieke llichaam bereiken.  We kunnen het energieveld en de chacra's door middel van  trilling en klank reinigen, balanceren en activeren, zodat we weer volop "in toon" zijn, helemaal in onze eigen, optimale trillingsfrequentie.


Klanktherapie is gebaseerd op het principe van "sympatische resonantie". Dit betekent dat een trillend object een ander object in harmonie kan laten meetrillen of de trillingsfrequentie ervan overneemt.


Bovendien heeft het simpelweg luisteren naar klanken een positief effect op ons gehele zenuwstelsel en de organen. De oorzenuwen zijn verbonden met, op 1 na (de pancreas), alle organen in ons lichaam. Door ons bloot te stellen aan harmonische klanken, boventonen en zeer specifieke frequenties kunnen we, door middel van sympathische resonantie, terug in evenwicht komen.


Dissonantie kan geheeld worden met geluid, intentie, intuïtie en energie.

   Contact


info@sonhora.be

0498081375